02:05 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν 3% για την είσοδο των παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια που πρότεινε ο Γιώργος Πατούλης, λίγες μέρες μετά τις διαφωνίες που εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης για τον «Κλεισθένη».

Ο Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της θέσης του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, για πλαφόν 3% στις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αφορμή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Πάνος Καμμένος και Γιώργος Πατούλης συζήτησαν σήμερα για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνάντηση που είχαν.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δήλωσε μάλιστα ότι βλέπει θετικά την πρόταση Πατούλη για ελάχιστο ποσοστό 3% στην είσοδο δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διεμήνυσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ότι παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ο ίδιος τάσσεται υπέρ του 3% υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών. Επισήμανε, ακόμη, ότι θα επιδιώξει να γίνει αποδεκτή η εν λόγω πρόβλεψη από τον αρμόδιο υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε προβλέψεις του «Κλεισθένη», όπως στο «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), έχει επίσης διαφωνήσει με τον «Κλεισθένη» και κυρίως με το σύστημα της απλής αναλογικής που προωθείται για δήμους-περιφέρειες υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία. Τα επιχειρήματα αυτά επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης στον Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι δε θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα καθώς θα καλούνται να συναλλάσσονται καθημερινά με ένα κατακερματισμένο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Πατούλης πρότεινε τη θεσμοθέτηση πλαφόν 3% στην είσοδο παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να μην αποκτήσουν πρόσβαση στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, «δυνάμεις των άκρων και πολιτικοί εκφραστές  του λαϊκισμού, του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους, όπως ανέφερε, κυρίως για περιοχές της χώρας που είναι εθνικά ευαίσθητες», όπως επισημαίνει σε δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ.

Σχετικά:

Κατατέθηκε η τροπολογία για το «σπάσιμο» της Β' Αθηνών
Σκουρλέτης: Ενδεχομένως και σήμερα η ρύθμιση για την κατάτμηση της Β' Αθηνών
Tags:
Κλεισθένης Ι, ΚΕΔΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Σκουρλέτης, Πάνος Καμμένος, Γιώργος Πατούλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK