17:05 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοδική πορεία θα παρουσιάσουν οι Οικονομικές σχολες και τα Παιδαγωγικά τμήματα, σε αντίθεση με τις Πολυτεχνικές Σχολές και τις Ιατρικές που θα σημειώσουν πτώση.

Άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις οικονομικές σχολές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των βάσεων όπως αυτές προκύπτουν από τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων.

Παράλληλα, οι Πολυτεχνικές σχολές καθώς και οι Ιατρικές, που αποτελούν από τις πλέον περιζήτητες σχολές, θα σημειώσουν πτώση στις βάσεις εισαγωγής τους.

Ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει τις βάσεις είναι η κατάργηση του ξεχωριστού Επιστημονικού Πεδίου των Παιδαγωγικών Σπουδών και η εισαγωγή των συγκεκριμένων σχολών σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Ο δεύτερος παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή τους είναι η κατάργηση του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά από το μηχανογραφικό και η εισαγωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, άνοδος της τάξης των 200 έως 400 μορίων αναμένεται στα περισσότερα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Κάτσικα, εκπαιδευτικό αναλυτή που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πεσμένες κατά 150 με 350 μόρια αναμένεται να είναι οι βάσεις των υψηλόβαθμων Πολυτεχνικών Σχολών ενώ γενικότερα στο συγκεκριμένο πεδίο θα σημειωθεί πτώση της τάξεως των 200-500 μορίων.

Σε πτώση θα βρίσκονται και οι Ιατρικές Σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου καθώς λίγοι ήταν οι φετινοί αριστούχοι. Έτσι, Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές αναμένεται να πέσουν από 200 έως 350 μόρια.

Αντίθετα στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, στις Οικονομικές σχολές και στις σχολές Πληροφορικής θα σημειωθεί άνοδος κατά μέσο όρο 150-400 μόρια. Το ίδιο αναμένεται και για τα Παιδαγωγικά τμήματα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείο Παιδείας, πολλοί θα είναι οι εισακτέοι με λίγες χιλιάδες μόρια καθώς οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από 7.000 μόρια είναι περισσότεροι από πέρσι.

Σχετικά:

Πτώση στις βάσεις των σχολών δείχνει η ανάλυση των βαθμολογιών
Τέλος στην αγωνία των μαθητών, σήμερα τα αποτελέσματα των Πανελληνίων
Tags:
Πανελλήνιες 2018, Υπουργείο Παιδείας, Πολυτεχνείο, Ιατρική Σχολή, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK