02:35 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αλλά και την ελάφρυνση του «εξεταστικού φόρτου» των μαθητών της Α' και Β' Λυκείου.

Για «ριζοσπαστικές λύσεις, προχωρώντας με προσεκτικά βήματα», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφερόμενος στις κινήσεις του υπουργείου αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στο Λύκειο, την Ανώτατη Εκπαίδευση, καθώς και τις ιερατικές σπουδές.

Μάλιστα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Σημείωσε δε, ότι ήδη από φέτος θα υπάρξει ελάφρυνση στον «εξεταστικό φόρτο» των μαθητών της Α' και Β' λυκείου για τις προαγωγικές εξετάσεις, ώστε «να είναι πιο ουσιαστικές».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεια αναμένονται μέχρι τον Μάρτιο του 2019, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει θεσμοθετηθεί το νέο καθεστώς της εκπαίδευσης των κληρικών. «Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς την ποιότητα αυτής της εκπαίδευσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Tags:
Λύκειο, εισαγωγή, Πανεπιστήμιο, ΑΕΙ, Πανελλήνιες, Κώστας Γαβρόγλου, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK