19:11 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις πολιτικές της κυβέρνησης για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αυθαιρεσίας παρέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση στο Twitter.

Μήνυμα για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στο Twitter, όπου αναφέρεται σε πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της επισφαλούς εργασίας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει κινούμενη εικόνα τύπου GIF στην οποία αναγράφονται οι πέντε βασικοί άξονες για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αυθαιρεσίας. «Βάζουμε τέλος στην αυθαιρεσία και την αδιαφορία. Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων», σημειώνεται πριν παρατεθούν οι άξονες.

Οι πέντε άξονες είναι οι εξής:

1. Ενισχύουμε το ΣΕΠΕ με επιπλέον εργαζόμενους και με 7,5 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

2. Αλλάζουμε την αρχιτεκτονική του προστίμου με έκπτωση για την επιχείρηση εφόσον ο εργαζόμενος προσληφθεί με σχέση πλήρους απασχόλησης.

3. Βάζουμε κανόνες στο καθεστώς των εργολαβιών με συνευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους για την υγεία, την ασφάλεια, την αποζημίωση.

4. Βάζουμε κανόνες σε πρακτική άσκηση και μαθητεία με όριο στον αριθμό εργαζομένων και υποχρεωτική καταγραφή στο σύστημα Εργάνη.

5. Βάζουμε κανόνες για την υπερεργασία κάνοντας υποχρεωτική την καταγραφή και τις μεταβολές στο χρόνο εργασίας.

Tags:
GIF, εργασιακά δικαιώματα, εργασιακά, Twitter, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK