09:49 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης σε συνέντευξή του τονίζει ότι είναι λίγες οι οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν κατοχυρώσει το εμπορικό τους σήμα για τα προϊόντα τους στα οποία χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία».

Την πεποίθησή του ότι ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης. 

«Όμως, διαπιστώνουμε ότι είναι λίγες οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν πανευρωπαϊκά και διεθνώς κατοχυρώσει το εμπορικό τους σήμα για τα προϊόντα τους στα οποία χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία"», εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου. Μάλιστα, ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι ο Σύνδεσμος είναι σε θέση να παρέχει νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος με αυτόν τον όρο.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι «η κοινωνία και οι εργαζόμενοι μετά από δέκα χρόνια διαρκούς μείωσης των εισοδημάτων τους δεν αντέχουν πια. Πρέπει επομένως να δοθεί μια οικονομική ανάσα στην κοινωνία για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία».

Εκίμησε, μάλιστα ότι αν και η χώρα έχει συσσωρευμένα προβλήματα και στρεβλώσεις, «δημιουργούνται σταδιακά νέες συνθήκες οικονομικής σταθερότητας που τόσο έχουμε ανάγκη».

Παράλληλα, αν και δεν πήρε σαφή θέση υπέρ ή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ, σημείωσε ότι «σε μια διακρατική συμφωνία υπάρχουν θετικά και αρνητικά σημεία. Θετικές και αρνητικές πτυχές», ξεκαθαρίζοντας ότι αν και Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, δεν σχολιάζει κυβερνητικές αποφάσεις για τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες της Βορείου Ελλάδος δεν έμεινε αδιάφορος για τις επιπτώσεις της συμφωνίας.

Tags:
εμπορικό σήμα, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, Μακεδονία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK