06:45 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αιχμές άφησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με την άναρχη δόμηση του οικισμού στο Μάτι και τις ευθύνες όσων έδωσαν οικοδομικές άδειες, ενώ τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι θα χρειαστεί να γκρεμιστούν σπίτια για να γίνει ασφαλής η περιοχή.

Την πρόθεσή του να ελεγχθούν όλες οι πολεοδομικές άδειες που έχουν δοθεί στο Μάτι επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός εξέφρασε αμφιβολίες για τον τρόπο που έχουν νομιμοποιηθεί πολλά από τα σπίτια της περιοχής κάνοντας λόγο μάλιστα για «πολεοδομικά εγκλήματα» που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι αναγκαίες υποδομές, που διασφαλίζουν την ασφάλεια, την πρόσβαση στις παραλίες, πρέπει να υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης. Μάλιστα, σε ερώτηση αν θα προχωρήσει ακόμη και στην κατεδάφιση σπιτιών, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί».

Αναφορικά με τα αίτια της τραγωδίας και τις ευθύνες των αρχών, ο κ. Σπίρτζης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την υπόλοιπη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «είχαμε πάρα πολλές συνθήκες, και μόνιμες που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό και τη δομή των περιοχών αλλά και με τη συγκυρία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, την άμεση μετάδοση της πυρκαγιάς κτλ».

Tags:
γκρέμισμα, οικισμός, πολεοδομία, Χρήστος Σπίρτζης, Μάτι, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK