19:53 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς εξήγησε ότι το κέντρο επιχειρήσεων του δήμου του δεν έλαβε καμία εισήγηση από την Πυροσβεστική για εκκένωση του οικισμού Μάτι, ο οποίος ανήκει κατά το 95% στον δήμο Μαραθώνα και κατά 5% στον δήμο Ραφήνας.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη μη εκκένωση της περιοχής που κάηκε στο Μάτι έδωσε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Μπουρνούς διέψευσε την πυροσβεστική, υποστηρίζοντας ότι ποτέ ο δήμος του δεν έλαβε κάποια εισήγηση για εκκένωση της περιοχής που απειλούνταν. Σημειώνει επίσης ότι για το ζήτημα ρώτησε και τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου του.

Αναφορικά με το σχέδιο εκκένωσης της περιοχής εξήγησε ότι οι περιοχές που είναι εκτός σχεδίου δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο εκκένωσης. «Υπάρχει όμως ο Ξενοκράτης, ένα σχέδιο εκκένωσης. Οφείλουμε οι δήμαρχοι κάθε χρόνο να συγκροτούμε το συντονιστικό τοπικό όργανο, να φωνάζουμε όλους τους φορείς και να μιλάμε πώς θα εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο στις περιοχές μας», εξήγησε ο κ. Μπουρνούς.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει εφαρμόσει το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο «επικαιροποιείται και προσαρμόζεται πάνω στις περιοχές».

Σε ό,τι αφορά τη δοκιμή για την εκκένωση, ο δήμαρχος της Ραφήνας τόνισε ότι δεν είναι οι δήμοι υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά η πυροσβεστική. Στην περίπτωση της Ραφήνας ο κ. Μπουρνούς εξήγησε ότι η συγκεκριμένη δοκιμή έγινε σε άλλη περιοχή του δήμου του και όχι στο μικρό ποσοστό της περιοχής που κάηκε και ανήκει στη Ραφήνα.

Μάλιστα ο κ. Μπουρνούς διευκρίνισε ότι μόνο το 5% της περιοχής στο Μάτι ανήκει στον δήμο Ραφήνας, ενώ το 95% ανήκει στον Μαραθώνα. 

Τόνισε επίσης τη μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για τη στέγαση των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους στη φονική πυργκαγιά.

Σχετικά:

Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Tags:
Ευάγγελος Μπουρνούς, οικισμός, πυρκαγιές, εκκένωση, Μάτι, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK