23:44 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (153)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, κατήγγειλε ότι περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο και δόθηκε στον ίδιο εντολή εκκένωσης.

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι θεωρεί πως κάποιοι πάνε να του φορτώσουν ευθύνες για την αντίδραση της πολιτείας στην πύρινη λαίλαπα.

Ο κ. Μπουρνούς, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι κατά την κατάθεσή του τη Δευτέρα στην ανακρίτρια, παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ιωάννας Τσούπρα.

Όπως είπε, η σύμβουλος προσκόμισε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης δόθηκε στον ίδιο προφορική εντολή εκκένωσης. Ωστόσο, όπως τόνισε ο δήμαρχος, το Συντονιστικό δε συνεδρίασε ποτέ.

Από το έγγραφο, εξήγησε ο κ. Μπουρνούς, φαίνεται ότι συμμετείχε τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος Διονύσου, καθώς και ότι του δόθηκε εντολή εκκένωσης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στη συντονιστικό συμμετείχε και η πυροσβεστική, όπως και η αστυνομία. «Έχω τις αποδείξεις, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιοι θα πάνε φυλακή», δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας.

Όπως είπε, ο δικηγόρος του θα προχωρήσει σε μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να του μεταφερθούν ευθύνες. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τον νόμο όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν δήμο, αρμοδιότητα εκκένωσης περνά αυτόματα στην περιφέρεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στο ίδιο κανάλι, είχε δηλώσει πως κάποιοι προσπαθούν να του φορτώσουν ευθύνες για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Διέψευσε μάλιστα τον κ. Τόσκα ο οποίος είχε πει ότι ενημερώθηκε ο δήμαρχος ή ο δήμος για εκκένωση. «Αυτό είναι ψευδές, δεν έχει γίνει ποτέ ούτε μέσω του κέντρου επιχειρήσεων που έχουμε και είναι συνδεδεμένο με την πυροσβεστική και καταγράφονται τα πάντα, ούτε με SMS», είχε τονίσει.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (153)
Tags:
πυρκαγιές, εκκένωση, νεκροί, φωτιά, Περιφέρεια Αττικής, Ευάγγελος Μπουρνούς, Ραφήνα, Μάτι, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK