18:22 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Χριστόφορος Βερναδάκης

Βερναρδάκης: Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος 44 ετών που έχει φορτωθεί τις ευθύνες άλλων

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στήριξη στον πρωθυπουργό παρείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να βάλλεται ένας άνθρωπος 44 ετών που έχει φορτωθεί τις ευθύνες άλλων.

Να μην βάλλεται ο πρωθυπουργός ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευθύνες για την τραγωδία στην ανατολική Αττική.

«Δεν πρέπει να βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9».

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι «αν θεωρούμε ότι η πολιτική ευθύνη οδηγεί σε παραιτήσεις, θα έπρεπε να παραιτηθούν περίπου το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής». «Θα περίμενα, κάποιοι να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, διότι διαχρονικά έχουν συντελέσει στο χωροταξικό και πολεοδομικό έγκλημα στην ανατολική Αττική» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε: «Προφανώς, όποιος έχει έστω και έμμεση εμπλοκή έχει ένα μερίδιο ευθύνης. Αλλά η ευθύνη πολλές φορές είναι κάτι που πρέπει να το δούμε συγκροτημένα, ακριβώς για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

«Δεν είδα καμία παραίτηση το 2007, δεν είδα καμία παραίτηση με τη Ρικομέξ και τα κτήρια, τα οποία ήταν σάπια σε ολόκληρες γειτονικές του Λεκανοπεδίου, δεν είδα παραίτηση για τον τρόπο που χτίστηκαν τα ρέματα και μπαζώθηκαν οι θάλασσες στη δυτική Αττική» κατέληξε ο κ. Βερναρδάκης.

Σχετικά:

Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Tags:
πυρκαγιές, Βουλή, Βερναδάκης Χριστόφορος, Αλέξης Τσίπρας, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK