00:14 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στους 80 έφτασαν οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε οκτώ άτομα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Τα 80 έφτασαν τα ταυτοποιήμενα θύματα από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76, ενώ σε αυτούς προστίθενται και τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, αλλά δυστυχώς κατέληξαν.

Όπως ανέφερε η χτεσινοβραδινή ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε οκτώ άτομα, με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπίστηκε σορός στο Κόκκινο Λιμανάκι

Σημειώνεται ότι δύο σοροί έχουν εντοπιστεί σε Ραφήνα και σε Γλυφάδα. Η πρώτη άνηκε σε άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ενώ η δεύτερη, που ανασύρθηκε χτες, σε γυναίκα η οποία και εντοπίστηκε από ψαρά που με τη σειρά του ειδοποίησε το λιμενικό σώμα και τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων η οποία ξεκίνησε χτες. Δικαιούχοι του επιδόματος υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας (δίπλα από το δημαρχείο), στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα (στην αφετηρία έναρξης της μαραθώνιας διαδρομής), στο ΚΑΠΗ Κινέτας (56,5 χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου) και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου).

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις ανάλογα με το επίθετο τους και συγκεκριμένα:

— Από 31 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου οι αιτούντες τα επίθετα των οποίων αρχίζουν από Α έως Ι

— Από 2 Αυγούστου έως 3 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Κ έως Μ

— Από 4 Αυγούστου έως 5 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ν έως Π

— Από 6 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ρ έως Ω.

Η παραπάνω σειρά δεν είναι υποχρεωτική, καθώς όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του υπουργείου που επικαλείται το ΑΠΕ, εξυπηρετούνται ακόμη και δικαιούχοι που το επίθετό τους δεν αντιστοιχεί στην ορισμένη ημέρα υποβολής αιτήσεων.

Tags:
πυρκαγιές, αγνοούμενοι, νεκροί, φωτιά, Πυροσβεστική, Ραφήνα, Μάτι, Ανατολική Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK