15:14 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ριπές του ανέμου την Δευτέρα των φονικών πυρκαγιών, ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί καλοκαιρινούς μήνες την τελευταία οκταετία. Έφταναν τοπικά τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Τις ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν τη Δευτέρα και συνέβαλαν στη γρήγορη εξάπλωση των φονικών πυρκαγιών με τους δεκάδες νεκρούς στην ανατολική Αττική, επισημαίνει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο βίντεο της υπηρεσίας αναφέρεται ότι από τον Κορινθιακό κόλπο μέχρι το νότιο Ευβοϊκό, έπνεαν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι με μέση ταχύτητα 50 — 55 χιλιόμετρα την ώρα (7 μποφόρ) και ριπές που τοπικά ξεπερνούσα τα 100 — 120 χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με το meteo, οι ριπές που καταγράφηκαν εκείνη την ημέρα, ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί καλοκαιρινούς μήνες την τελευταία οκταετία.

Στην ανατολική Αττική οι θυελλώδεις άνεμοι έδρασαν ως «καταβάτες» από τις ορεινές εξάρσεις της περιοχής προς τη θάλασσα. Όπως σημειώνεται οι καταβάτες θεωρούνται παγκοσμίως ως ο πιο επικίνδυνος παράγοντας για την εξάπλωση δασικής πυρκαγιάς.

Σχετικά:

Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην εισαγγελία για τις φονικές πυρκαγιές
Στους 80 οι ταυτοποιημένοι νεκροί, οκτώ οι αγνοούμενοι από τις φονικές πυρκαγιές
Αποκαλυπτική έκθεση του Τμήματος Γεωλογίας για τις φονικές πυρκαγιές
Tags:
θυελλώδεις άνεμοι, νεκροί, πυρκαγιά, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ανατολική Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK