10:03 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (153)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα λάθη των αρχών την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι επισημαίνει άρθρο βρετανικού δικτύου, τονίζοντας ότι η τροχαία έστειλε τους οδηγούς στην πορεία της φωτιάς.

Τα λάθη και τις παραλείψεις των τοπικών αρχών κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική παρουσιάζει το BBC σε άρθρο με τίτλο «Ελληνικές πυρκαγιές: οδηγοί ‘εστάλησαν στην πορεία της φωτιάς από την αστυνομία'».

Επικαλούμενο τον Βασίλη Διγαλάκη, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, το βρετανικό Μέσο αναφέρει ότι η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας στέλνοντας τους οδηγούς στη φωτιά. Επιπλέον, επικαλείται έρευνα σύμφωνα με την οποία δεν ήχησαν συναγερμοί με αποτέλεσμα «κάτοικοι και τουρίστες να μην έχουν καμία πιθανότητα να διαφύγουν».

«Ο χειρισμός της πυρκαγιάς από τις αρχές έχει ήδη επικριθεί ευρέως από κατοίκους που έχουν πληγεί από την καταστροφή», τονίζεται.

Αναφερόμενο στις εικόνες με τα δεκάδες καμένα αυτοκίνητα σε μικρή απόσταση από την ακτή στο Μάτι, το βρετανικό δίκτυο μεταδίδει ότι σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη οι οδηγοί «εστάλησαν εν άγνοιά τους στην περιοχή από την αστυνομία». Όπως φέρεται να δηλώνει ο καθηγητής, έπρεπε να διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος. «Αντί όμως να διακόψουν την κυκλοφορία και να διατάξουν τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή, τους επέτρεψαν να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές και οι μόνες διαδρομές ήταν μέσα από το Μάτι».

Το ίδιο μέσο παραθέτει και τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας πριν αναφερθεί στην έκθεση του Τμήματος Γεωλογίας για τις φονικές πυρκαγιές η οποία επισημαίνει ότι οι προσπάθειες εκκένωσης στο Μάτι ήταν χωρίς οργάνωση και προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση και πανικό. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπήρξε επίσημη ειδοποίηση για κατοίκους και τουρίστες κοντά στην παραλία, αλλά μόνο λόγια από στόμα σε στόμα ανθρώπων που διέφευγαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λέκκας: Ίδιες περιπτώσεις Μάνδρα και Ραφήνα, πλήθος αυθαιρεσιών

Επισημαίνεται, τέλος, η ύπαρξη στενών δρόμων, αδιεξόδων και η απουσία ανοιχτών χώρων που εμπόδισαν τους κατοίκους να διαφύγουν.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (153)
Tags:
αυτοκίνητα, νεκροί, φωτιά, πυρκαγιές, Τροχαία, Ελληνική Αστυνομία, Ραφήνα, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK