09:54 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Μάτι της Νέας Μάκρης, Ιούλιος 2018

Σαντορινιός: 24 ώρες μετά η σύνταξη του σήματος από το λιμεναρχείο της Ραφήνας

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (135)
0 0 0

Το σήμα του λιμεναρχείο Ραφήνας συντάχθηκε 24 ώρες μετά, επεσήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι το λιμενικό δεν γίνεται να γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών από τις 19:08.

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με το σήμα του λιμενικού σώματος για την επιχείρηση ανεύρεσης νεκρών έδωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας, το οποίο επικαλείται το ημερολόγιο του λιμενικού σώματος, οι αρχές γνώριζαν από τις 19.08 για την ύπαρξη νεκρών στον οικισμό Μάτι.

«Το συγκεκριμένο σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας έχει συνταχθεί 24 ώρες μετά, οπότε όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νεκροί και ότι έχουν ανευρεθεί σοροί και στη θάλασσα» εξήγησε σήμερα ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9».

«Το σήμα λέει ότι το λιμενικό σώμα κινητοποιήθηκε από τις 18:55 και ότι από τις 19.08 άρχισαν οι ροές των διασωθέντων και στη συνέχεια έγιναν και ανευρέσεις σορών. Πόσο κράτησε αυτό το διάστημα; Κράτησε από τις 19:08 και τουλάχιστον μέχρι τις 05:30-05:45. Άρα αυτό είναι μία συνεχής διαδικασία» εξήγησε στη συνέχεια.

Και πρόσθεσε: «Στην ίδια πρόταση λέει ότι τα σκάφη που επιχείρησαν είναι το τάδε, τάδε, τάδε… Όλα αυτά τα σκάφη δεν μπορεί να είχαν έλθει στις 19:08, άρα είναι μία δράση που ξεκινά από τις 19:08 και συνεχίζεται μέχρι και το πέρας όλων των ενεργειών διάσωσης»

Παρατήρησε δε, ότι «ξεκίνησε μία συζήτηση για ένα θέμα, το οποίο δεν είναι το μείζον σ' αυτή την ιστορία, καθώς το σημαντικό δεν είναι το πότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Το μείζον είναι ότι είχαμε νεκρούς και είχαμε νεκρούς για μία σειρά από λόγους, τους οποίους πρέπει να τους αναζητήσουμε».

«Δεν μπορεί κανείς να πει πως έγιναν όλα όπως έπρεπε, από τη στιγμή που έχεις επίσημα 85 νεκρούς και έναν αγνοούμενο. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα έγιναν σωστά, αλλά πρέπει να αποτιμηθούν όλα, να δούμε τις ευθύνες και να αποδοθούν οι ευθύνες» συνέχισε ο κ. Σαντορινιός.

Ερωτηθείς για το αίτημα της Ν.Δ. για παραιτήσεις υπουργών, διαμήνυσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει ακέραια την πολιτική ευθύνη και αυτή την πολιτική ευθύνη την έχει αναλάβει στο σύνολο το υπουργικό συμβούλιο».

«Παραίτηση τη στιγμή που δίνεται η μάχη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να υπάρχει, διότι μία παραίτηση δημιουργεί ένα κενό εξουσίας και αυτό είναι ακόμη χειρότερο από το να παραμείνεις εκεί και να δώσεις τη μάχη όπως μπορείς» κατέληξε. 

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (135)

Σχετικά:

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τον χρόνο ενημέρωσης ύπαρξης νεκρών
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Tags:
πυρκαγιές, πυρκαγιά, υπουργείο Ναυτιλίας, Λιμενικό Σώμα, Νεκτάριος Σαντορινιός, Μάτι, Ανατολική Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK