20:46 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου έγινε με νόμιμες διαδικασίες, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης και απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κατηγορεί για «τυμβωρυχία».

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, η μεταγωγή έγινε με νόμιμες διαδικασίες, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού

«Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση» στη φυλακή Κορυδαλλού, τονίζει το υπουργείο, καθώς «όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα — βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της».

Η απόφαση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου, επισημαίνει το υπουργείο, καθώς όπως δηκτικά παρατηρεί «καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα».

«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δε συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξαιτίας του λόγου αυτού», προσθέτει.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη, το υπουργείο σημειώνει ότι «μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν υπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε γράψει στο Twitter, ότι η μεταγωγή γίνεται «μουλωχτά», την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί για τα θύματα των πυρκαγιών. Ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί «είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου».

«Η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει το υπουργείο και προσθέτει: «Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί, γίνεται στα μουλωχτά η μεταγωγή του Κουφοντίνα
Tags:
αγροτικές φυλακές, μεταγωγή, Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κουφοντίνας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK