14:16 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην πυροσβεστική η ευθύνη της εκκένωσης, σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία παραθέτει τη δική της άποψη για τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Τη δική της εκτίμηση για την τραγωδία στην ανατολική Αττική καταθέτει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία διαβεβαιώνει ότι «δεν κρύβεται», παραδεχόμενη παράλληλα, ότι «κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα τέλεια».

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ξεκαθαρίζει ότι η περιφέρεια Αττικής δεν έχει επιχειρησιακές ευθύνες, παρότι αναγνωρίζει ότι «ο αριθμός των νεκρών δείχνει ότι δεν πήγαν όλα τέλεια»

«Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μια συγγνώμη ή στην έκφραση συλλυπητηρίων για τα θύματα, γατί αυτά δεν αρκούν» τονίζει επιπλέον, ενώ σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα».

Και προσθέτει: «Αν κάποιοι προσπάθησαν αν τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».

Ερωτηθείσα για τις ενέργειες της περιφέρειας, η κα Δούρου αναφέρει ότι «βοηθήσαμε την πυροσβεστική σε ό,τι μας ζήτησε, καθώς οι Περιφέρειες και η Τοπική Αυτοδιοίκητη γενικότερα, δεν έχουνεπιχειρησιακές αρμοδιότητες στην κατάσβεση της φωτιάς». 

Όσον αφορά την εκκένωση, διευκρινίζει ότι «άλλο η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση που αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο και λαμβάνεται πριν αρχίσει να καίγεται η περιοχή, και άλλο η διαφυγή-διάσωση, όταν έχει αρχίσει ήδη να καίγεται η περιοχή και πρέπει να διασωθεί ο κόσμος».

«Όπως φαίνεται στις 18.10 ήταν ήδη πολύ αργά και πρακτικά αδύνατο για την λήψη προληπτικών μέτρων. Στη δεύτερη περίπτωση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και την κοινή λογική γενικός συντονιστής είναι ο επιχειρησιακά υπεύθυνος του Πυροσβεστικού Σώματος» εξηγεί αναλυτικά.

«Εμείς δεν κρυφτήκαμε, δεν κρυβόμαστε και δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε. Έθεσα ήδη με ενημερωτικό σημείωμά μου όλα τα στοιχεία στην διάθεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου» καταλήγει η κα Δούρου.

Σχετικά:

Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στα ρέματα των πυρόπληκτων περιοχών ζητεί η Δούρου
Tags:
πυρκαγιές, πυρκαγιά, Περιφέρεια Αττικής, Πυροσβεστική, Ρένα Δούρου, Ανατολική Αττική, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK