09:39 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι τελευταίες μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών που έχουν επιβληθεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις μεταγωγές μελών της 17 Νοέμβρη.

Με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντάει στη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα της μεταγωγής μελών της 17 Νοέμβρη σε επαρχιακές φυλακές, κανοντας λόγο για «ακραία ψευδολογία», αλλά και για «παραλογισμό» ως «ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου».

«Εάν δεν βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό φαινόμενο της ακραίας ψευδολογίας, την οποία μετέρχεται επί μονίμου βάσεως η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε οποιοσδήποτε συνετός άνθρωπος ότι ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης στη δήλωσή του στην Αυγή.

«Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυλακές πολυτελείας, ούτε φυσικά κολαστήρια Γ’ τύπου, όπως επίσης ότι οι μεταγωγές πραγματοποιούνται προς υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου να μετατραπεί το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, για την αποφυγή άσκοπων μεταγωγών από τις επαρχιακές φυλακές στο Κέντρο», τονίζει.

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες μεταγωγές, ο κ. Κοντονής σημειώνει ότι «οι τελευταίες μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών που έχουν επιβληθεί. Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Tags:
μεταγωγή Ξηρού, μεταγωγή, 17 Νοέμβρη, Σταύρος Κοντονής, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK