17:51 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Μποτιλιάρισμα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης εν όψει Δεκαπενταύγουστου

© AFP 2018 / Aris Messinis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στην Αστυνομία μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2018. Προϋπόθεση η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Eπιστρέφονται, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, από τις 10 Αυγούστου 2018 οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2018, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

— του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (παράνομη στάθμευση) και

— της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την διάταξη 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Tags:
άδεια οδήγησης, αυτοκίνητα, πινακίδες κυκλοφορίας, Πάνος Σκουρλέτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK