15:47 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Πυρκαγιά στην Αττική, Ιούλιος του 2018

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε τέσσερις περιφέρειες

© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos Myrillas
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Περιοχές του βόρειου Αιγαίου, της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής και της Πελοποννήσου βρίσκονται στην κατηγορία 4, πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, την Κυριακή, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) εξέδωσε για την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση αφορά τις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος), Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), Αττικής και Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Tags:
κίνδυνος πυρκαγιάς, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK