17:49 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Ελευθέριος Βενιζέλος αεροδρόμιο

Διαφημιστική καμπάνια της ΑΑΔΕ καλεί ξένους τουρίστες να ζητούν «apodixi please»

© AFP 2018 / Louisa Gouliamaki
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Η ΑΑΔΕ ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης ξένων τουριστών για τις αποδείξεις και τις πληρωμές με κάρτα. «Apodixi please» θα είναι το μήνυμα των διαφημιστικών καταχωρίσεων.

Καμπάνια ενημέρωσης ξένων τουριστών ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με πρόταγμα τη φράση «Apodixi please».

Διαφήμιση θα προβάλλεται μέσω Google σε μεγάλους ιστοτόπους, ενώ θα κυκλοφορήσουν και αφίσες σε αεροδρόμια με οδηγίες για το τι συνιστά απόδειξη και τι όχι.

Όσοι πατήσουν στη σχετική καταχώρηση μέσω Google θα διαβάζουν μήνυμα στα αγγλικά που θα τους καλωσορίζει στην Ελλάδα και θα τους ενημερώνει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας.

«Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οδηγοί ταξί και περίπτερα) υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες. Επομένως, δεν χρειάζεται να πληρώσετε με μετρητά. Μπορείτε να ζητήσετε να πληρώσετε με κάρτα», θα αναφέρει το μήνυμα.

Εν συνεχεία οι τουρίστες θα ενημερώνονται ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν εάν δεν λάβουν απόδειξη. «Είναι τόσο απλό να λέτε στα ελληνικά: "Apodixi please" (ήτοι απόδειξη παρακαλώ)».

Το μήνυμα της ΑΑΔΕ θα κλείνει με την αναφορά ότι με τη χρήση καρτών για πληρωμές και το αίτημα για απόδειξη, οι τουρίστες βοηθούν την Ελλάδα να εισπράξει φόρους, οι οποίοι «συμπεριλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνετε», συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Όσον αφορά στις αφίσες στα αεροδρόμια, η φράση «#Apodixi_Please» θα φιγουράρει δίπλα σε μία φωτογραφία από ελληνικό εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα και σε εικόνα νόμιμης απόδειξης.

«Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα καταναλωτικά δικαιώματά σας. Όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες. Δεν υποχρεούστε να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Γι' αυτό, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα. Ζητήστε απόδειξη. Είναι τόσο απλό να το πείτε ελληνικά: #Apodixi_Please», θα αναφέρει το κείμενο.

Αφίσα της ΑΑΔΕ
Αφίσα της ΑΑΔΕ
Tags:
διαφήμιση, απόδειξη, τουρισμός, τουρίστες, ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK