Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Η σκέψη μας στους συνανθρώπους που χάθηκαν άδικα

© Sputnik / Michail Voskresensky
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αναφορά στην τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια αντιφώνησης στο Καρπενήσι, ενώ υπενθύμισε την ανάγκη ενότητας.

Σε εκδήλωση στο Καρπενήσι προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη έδωσε το «παρών» το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά την αντιφώνησή του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

«Η σκέψη μας είναι πάντα προσηλωμένη στη μνήμη των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα, και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε πως χρέος όλων είναι «να αναλογιζόμαστε και να αναλαμβάνουμε στο ακέραιο τις ευθύνες οι οποίες μας αναλογούν», καθώς και «να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία».

Η εκδήλωση προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη έγινε στο Καρπενήσι, καθώς ο οπλαρχηγός έχασε τη ζωή του στη μάχη του Κεφαλοβρύσου. «Οφείλουμε όλοι μας να μιλήσουμε για το σήμερα και για το αύριο, να πάρουμε διδάγματα από τη δράση του», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να στείλε μήνυμα ενότητας, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε αναφέρει στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Το δικαστήριο της ιστορίας δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει —το αντίθετο μάλιστα- διχόνοιές και διχασμούς που καθένας μας γνωρίζει καλά, στο παρελθόν μας στοίχισαν πολύ ακριβά ακόμη και κομμάτια επί του εθνικού μας κορμού»,  δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Tags:
πυρκαγιές, νεκροί, φωτιά, Προκόπης Παυλόπουλος, Καρπενήσι, Μάτι, Ανατολική Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK