17:47 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Πυροσβέστης επιχειρεί να σβήσει πυρκαγιά

Εκκενώθηκε το χωριό Κοντοδεσπότι στην Εύβοια λόγω της πυρκαγιάς

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην Εύβοια που ξέσπασε νωρίτερα στον δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων. Εκκενώθηκε το χωριό Κοντοδεσπότι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Ψαθά.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια, με τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει το χωριό Κοντοδεσπότι, το οποίο και έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων — Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε και οι περίπου 200 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι η πυροσβεστική είχε δώσει εντολή για προληπτική εκκένωση των χωριών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το χωριό Σταυρός και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο.

«Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο. Μπήκε μέσα σε πευκόφυτή περιοχή και κινείται πλέον προς τα Ψαχνά», ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Έκλεισε ο δρόμος από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια

Λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία έκλεισε προληπτικά τον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχθεί 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη και δύο πυροσβεστικά «Πεζετέλ».

Tags:
φωτιά, πυρκαγιά, Πυροσβεστική, Ψαχνά, Σταυρός, Κοντοδεσπότι, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK