17:41 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Πυροσβέστης προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά στην Κινέτα

Συνεκλήθη το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων για την πυρκαγιά στην Εύβοια

© AFP 2018 / Valerie Gache
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η σοβαρότητα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να μαίνεται στην Εύβοια οδήγησε στη σύγκληση του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων συνεκλήθη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που συνεχίζει να μαίνεται στην Εύβοια, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

Όπως δήλωσε, η εκπρόσωπος του σώματος, η πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι Ευβοίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως εξήγησε αυτό συνέβη διότι η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω του ανέμου, της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχές.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά και 11 χωματουργικά μηχανήματα», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τις εκκενώσεις περιοχών που έγινα, εξήγησε ότι «το πυροσβεστικό σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών, καθώς και της μονής Παναγιάς Γοργοεπήκοου».

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και πραγματοποιούνται εκτροπές στα εξής σημεία:

  • Στην 16η χιλιομετρική θέση της Εθνικής οδού Χαλκίδας Αιδηψού στον κόμβο Καστέλα και
  • στη 41η Χιλιομετρική θέση της Εθνικής οδού Χαλκίδας Αιδηψού στον κόμβο Πήλι.

«Δεδομένου της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας του προαναφερόμενου συμβάντος συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων για τη λήψη σχετικών αποφάσεων άμεσης αντιμετώπισης του», τόνισε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, η οποία καταλήγοντας, ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Tags:
φωτιά, πυρκαγιά, Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, Πυροσβεστική, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK