11:38 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Λιμενικό

Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν κατά Ελλήνων στα ανοιχτά της Λέρου

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έλληνες αλιείς καταγγέλλουν πως δέχτηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες στα ανοιχτά της Λέρου, το πρωί της Κυριακής. Ειδοποίησαν το λιμενικό, αλλά μέχρι να φτάσουν τα σκάφη, οι Τούρκοι ψαράδες είχαν ήδη αρχίσει να πλέουν προς τα διεθνή ύδατα.

Πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες καταγγέλλουν πως δέχτηκαν αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, το πρωί της Κυριακής, περίπου 300 μέτρα ανοιχτά των ακτών της Λέρου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δύο αλιέων στον Alpha, οι Τούρκοι ψαράδες άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

«Ακούσαμε έξι πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος, ήταν κατά ριπάς», δήλωσε ο ένας από τους Έλληνες αλιείς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό. Πρόσθεσε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο.

«Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε. Απομακρυνθήκαμε από κοντά τους, φοβούμενοι μήπως μας ξαναρίξουν και ειδοποιήσαμε τα σκάφη του λιμενικού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του λιμενικού τα οποία προσέγγισαν τα τουρκικά αλιευτικά που όμως είχαν ήδη αρχίσει να πλέουν προς τα διεθνή ύδατα.

«Ήρθε το λιμενικό, μας είπε "κρατήστε μία απόσταση" γιατί ήμασταν στα 100 μέτρα περίπου», δήλωσε ο δεύτερος Έλληνας ψαράς.

Tags:
ψαράδες, αλιευτικά σκάφη, αλιεία, Λιμενικό Σώμα, Αιγαίο, Λέρος, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK