18:29 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο Ηλίας Ψινάκης συνομιλεί με τον Πάνο Σκουρλέτη στο περιθώριο της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2017

Τετ α τετ Σκουρλέτη - Ψινάκη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υπουργός Εσωτερικών, συζήτησε με τον δήμαρχο Μαραθώνα για την κατάσταση στις πυρόπληκτες περιοχές αλλά και για την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη στήριξη των πληγέντων.

Με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Κύριο θέμα της συνάντησης, ήταν η αποτύπωση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μαραθώνα, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και η βελτιστοποίηση του συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Ο κ. Ψινάκης ενημέρωσε τον υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου στους τομείς της σίτισης, της διαμονής και της συνολικής υποστήριξης των πληγέντων, της παραλαβής και προώθησης των αιτήσεων των κατοίκων για την χορήγηση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, της απομάκρυνσης υλικών από τις περιοχές που καταστράφηκαν, καθώς και της στελέχωσης των υπηρεσιών που φροντίζουν τους πληγέντες.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης, ζητήματα, όπως οι αναγκαίες πιστοποιήσεις από τον δήμο στα κτίρια που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές. Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, όπως η αποκατάσταση του φωτισμού στους δρόμους και η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, τομείς στους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η απόκτηση του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Μαραθώνα ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και το προσωπικό που στελεχώνει τις αρμόδιες διευθύνσεις, θα εξαντλήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες στήριξης των πληγέντων και των δήμων που έπληξε η πυρκαγιά.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε τις δυνατότητες εθελοντικής απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων, εκτός του έκτακτου προσωπικού που αποφάσισε να προσλάβει ο δήμος για πέντε μήνες, αξιοποιώντας την χρηματοδότηση του υπουργείου, η οποία αθροίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε 1.000.000 ευρώ. Ο κ. Σκουρλέτης παρότρυνε τον δήμαρχο να διασφαλίσει την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα που υλοποιούνται, αλλά και να αντλήσει την βοήθεια που προσφέρεται από κάθε πηγή, είτε πρόκειται για την Πολιτεία, είτε για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά:

Σκουρλέτης: Η ακραία λιτότητα δημιούργησε προβλήματα και στον τομέα της πυρόσβεσης
Ψινάκης: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε όσους έχασαν τους δικούς τους
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα ζητούν την παραίτηση Ψινάκη
Tags:
Βοήθημα, αποζημίωση, πυρκαγιές, πυρκαγιά, πυρόπληκτοι, πυρόπληκτες περιοχές, υπουργείο Εσωτερικών, Ηλίας Ψινάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Μαραθώνας, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK