04:03 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Λιμενικό

Ψαράς στη Λέρο: Ακούσαμε έξι πυροβολισμούς, οι δύο κατά ριπάς

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Όπως αναφέρει ο ψαράς που κατήγγειλε το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς από τουρκικό αλιευτικό, το λιμενικό ειδοποιήθηκε όπως ειδοποιείται σε κάθε επεισόδιο αλλά «δεν μπορεί να δράσει γιατί δεν έχει τις κατάλληλες εντολές».

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ο ψαράς από τη Λέρο που περιέγραψε το επεισόδιο με πυροβολισμούς από τούρκους αλιείς την Κυριακή.

Όπως είπε, μιλώντας στον RealFM οι παρενοχλήσεις είναι καθημερινές, ωστόσο, πρώτη φορά σημειώθηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τον Λευτέρη Γιαννουκά στην περιοχή όπου ψάρευε την Κυριακή υπήρχαν πέντε τουρκικά αλιευτικά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Μόλις μας είδαν τα δύο σκάφη που βρίσκονταν πιο κοντά μας, μας πλησίασαν απειλητικά προκειμένου να μας πάρουν τα αλιευτικά μας εργαλεία. Εμείς προσπαθήσαμε να τους διώξουμε», εξηγεί.

Μάλιστα σημειώνει ότι οι τούρκοι ψαράδες τους πρόσφεραν ψάρια ώστε οι ίδιοι να μην καλέσουν το λιμενικό, κάτι που οι ίδιοι δεν δέχτηκαν.  «Καθώς απομακρυνόμασταν, σε μια απόσταση 80-100 μέτρα από εκείνους ακούσαμε έξι πυροβολισμούς, οι δύο ήταν κατά ριπάς», αναφέρει.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι για κάθε περιστατικό ειδοποιείται το λιμενικό «αλλά δεν μπορεί να δράσει γιατί δεν έχει τις κατάλληλες εντολές», ενώ πριν τρεις — τέσσερις ημέρες αποφεύχθηκε ο εμβολισμός από τουρκικό αλιευτικό.

Έτσι και στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς οι ψαράδες ειδοποίησαν το λιμενικό και δύο σκάφη έσπευσαν και προσπάθησαν να διώξουν τα τουρκικά «αλλά δεν μπόρεσαν».

Σχετικά:

Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν κατά Ελλήνων στα ανοιχτά της Λέρου
Tags:
αλιευτικά σκάφη, ψαράδες, πυροβολισμοί, Λιμενικό Σώμα, Τουρκία, Λέρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK