13:11 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Nα μην πιστέψουν οι συνταξιούχοι την κυβερνητική προπαγάνδα ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους με την έξοδο από τα μνημόνια, δήλωσε στο Sputnik ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τόνισε πως ισχύουν όλοι οι αντιμνημονιακοί νόμοι και έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα το επόμενο διάστημα.

Μόλις εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου θα φανεί η πραγματικότητα για τους συνταξιούχους που θα χάσουν ακόμα «τρεις με τέσσερις συντάξεις το χρόνο», τόνισε στο Sputnik ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης σχολιάζοντας την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνεχίζει «αντιλαϊκές πολιτικές» και πως οι ισχυρισμοί της πως θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή συνταξιούχων και εργαζομένων, είναι «προπαγάνδα του ψέματος» που κανείς δεν πρέπει να πιστέψει.

«Όλοι οι αντιμνημονιακοί νόμοι ισχύουν, είναι ψηφισμένοι και υπάρχουν», «υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα και για εμάς και για τα παιδιά μας εάν ο λαός, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να αποκρούσουν αυτές τις βάρβαρες, αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές», δήλωσε ο κ Κουμπούρης.

Ολόκληρη η δήλωση του Δήμου Κουμπούρη στο Sputnik:

«Αυτά που λέει η κυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια, ότι θα αλλάξει η ζωή των συνταξιούχων και των εργαζομένων προς το καλύτερο, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι οι αντιμνημονιακοί νόμοι ισχύουν, είναι ψηφισμένοι και υπάρχουν και άλλοι νόμοι στην κατεύθυνση αυτή, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου. Υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα και για εμάς και για τα παιδιά μας εάν ο λαός, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να αποκρούσουν αυτές τις βάρβαρες, αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές.

Η κυβέρνηση έχει μάθει να συνεχίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές, έχει μάθει και στην προπαγάνδα του ψέματος και κανείς δεν πρέπει να την πιστέψει.

— Πως σχολιάζετε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι με την έξοδο από τα μνημόνια θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής;

«Οι ευελιξίες που λέει η κυβέρνηση, αφορούν εκείνους που υπηρετεί. Δηλαδή θα είναι πιο ευέλικτη για να εφαρμόζει σταθερά την αντεργατική, την αντιλαϊκή πολιτική. Η πολιτική αυτή, αφορά σειρά αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων και δεν έχουν καμιά σχέση με τους εργαζόμενους, το λαό, τους συνταξιούχους, καθώς δεν θα υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα που θα φανεί σε λίγο, και θα τη δούμε εμείς οι συνταξιούχοι, όταν θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που έρχεται να μας αφαιρέσει ακόμα τρεις με τέσσερις συντάξεις το χρόνο».

Σχετικά:

Μία Ελληνίδα στη Γερμανία για την έξοδο από το μνημόνιο: Δεν νιώθω ότι τα φάγαμε μαζί
Reuters: Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο, αλλά οι πληγές μένουν
BBC: Τα μνημόνια τελειώνουν αλλά συνέπειες θα είναι ορατές για δεκαετίες
Tags:
έξοδος από το μνημόνιο, περικοπές, Συνταξιούχοι, Δήμος Κουμπούρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK