11:23 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Οργισμένη είναι η αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση του ΣτΕ να χορηγήσει άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σ' έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι στη γειτονική χώρα κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Νέα επίθεση εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης εξαπέλυσε η Άγκυρα, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

«Η ελληνική δικαιοσύνη προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας, παρέχοντας άσυλο στους οργανωτές του πραξικοπήματος» τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που υποστηρίζουν με όπλα τους τρομοκράτες, αλλά και αυτούς που υποστηρίζουν με δικαστικές αποφάσεις τους τρομοκράτες».

Μάλιστα, το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος απέδωσε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σε «σκοπιμότητες, οι οποίες εκφεύγουν της ελληνικής νομοθεσίας».

Σημειώνεται ότι η γειτονική χώρα έχει καταθέσει αίτημα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο. Και οι οκτώ κατηγορούνται στην Τουρκία για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Χθες, η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την επίσημη απόφαση για τον πρώτο Τούρκο, στον οποίο χορηγείται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόκειται για την πρώτη τελεσίδικη απόφαση σχετικά με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι «οκτώ» βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας σε ελληνικό έδαφος, ενώ ήδη σε τρεις απ' αυτούς έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα.

Σχετικά:

Ταξιδιωτικά έγγραφα με απόφαση ΣτΕ στον ένα από τους «οκτώ» Τούρκους αξιωματικούς
Tags:
οχτώ τούρκοι αξιωματικοί, ΣτΕ, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK