14:01 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συναξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό όρο και υπεραποδίδουμε στους δημοσιονομικούς στόχους, τόνισε η υπουργός Εργασίας εξηγώντας γιατί «δεν είναι αναγκαίο» να περικοπούν οι συντάξεις. Υποστήριξε ότι έως τις αρχές του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το μέτρο περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο δημοσιονομικά ούτε και διαρθρωτικά, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Η συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο συν ότι υπεραποδίδουμε στους δημοσιονομικούς στόχους. Αποδεικνύουμε ότι ισχύουν και τα δύο επιχειρήματά μας, καθώς και το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι ισχυρό και υπεραποδίδουμε στους στόχους του 3,5%», είπε η υπουργός σε συνέντευξή της στον Real fm.

Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, είναι να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων μέσω των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Προς το τέλος του έτους, αρχή του επόμενου εκτιμώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού» υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με την μεταμνημονιακή εποπτεία, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε πως «είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση» η δανειακή συνθήκη και τα μνημόνια όπως τα γνωρίσαμε έχουν λάβει τέλος και αυτό είναι γεγονός.

«Από σήμερα και στο εξής, ο έλεγχος από τους εταίρους θα αφορά μόνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, καθώς και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα ως μέλος της ευρωζώνης και την μεταμνημονιακή εποπτεία που ακολουθήθηκε σε όλες τις χώρες που βγήκαν από μνημόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά:

Η έξοδος από το μνημόνιο
Χατζηδάκης: Tο τέταρτο μνημόνιο μας λέει «καλημέρα»
Φωτίου: 800 εκατ. ευρώ σε φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις όσων αδικήθηκαν
Τσακαλώτος: Τον παραμόνευαν οι μνηστήρες τον Οδυσσέα όταν έφτασε στην Ιθάκη
Handelsblatt: Η Οδύσσεια του χρέους συνεχίζεται
Tags:
έξοδος από το μνημόνιο, περικοπές, εισόδημα, συλλογικές συμβάσεις, κατώτατος μισθός, Συντάξεις, ΕΦΚΑ, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK