Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Η έξοδος από το μνημόνιο (15)
0 0 0

Τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την περίοδο μετά το μνημόνιο, περιέγραψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και της «ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας» της αντιπολίτευσης.

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μετά την έξοδο από τα μνημόνια μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «ο κύκλος των μέτρων έχει κλείσει» και πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για την ομαλή χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου καθώς τα επιτόκια των ομολόγων βρίσκονται στα επίπεδα του 2006 και του 2007.

Ερωτηθείς για το εάν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαίο (να γίνει περικοπή) για να πιαστεί το 3,5% που έχουμε ως στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος». Από κει και πέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού.

Αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «ισχύουν ήδη από τη μέρα που τελείωσε το πρόγραμμα». Όπως εξήγησε, σήμερα ισχύει το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την αρχή της ευνοϊκότερης λύσης όταν για παράδειγμα υπάρχει διαφορά μεταξύ κλαδικής και επιχειρησιακής σύμβασης, ισχύει η ευνοϊκότερη. Επίσης, πρόσθεσε, ισχύει η αρχή της επεκτασιμότητας, δηλαδή εάν μία κλαδική σύμβαση αφορά το 50+1% του κλάδου, επεκτείνεται στο σύνολο του κλάδου.

Για τον κατώτατο μισθό, δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «έχει στεναχωρηθεί που βγαίνουμε από τη μέγγενη των μνημονίων» και καλώντας τη να καταλήξει στην αντιπολιτευτική της στάση. Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Βορίδη για τη φράση περί «ελλαττωματικών ιδεών της Αριστεράς», καθώς και κατά του κ. Γεωργιάδη τον οποίο κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «αντιαριστερό παροξυσμό».

«Είναι δυστυχές για τον κ. Μητσοτάκη που ξεκίνησε ως κεντρώος πολιτικός και άφησε το κόμμα του έρμαιο σε  μια ακροδεξιά ηγετική ομάδα στη ΝΔ διότι πιθανόν τον κρατούν όμηρο», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Θέμα:
Η έξοδος από το μνημόνιο (15)
Tags:
συλλογικές συμβάσεις, κατώτατος μισθός, Συντάξεις, έξοδος από το μνημόνιο, μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK