04:00 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης σε πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους σε Ραφήνα, Ωρωπό και Κινέτα οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης σε πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους σε Ραφήνα, Ωρωπό και Κινέτα.

Το βοήθημα θα λάβουν σήμερα, Παρασκευή, οι πυρόπληκτοι ανασφάλιστοι υπερήλικες που κατοικούν σε Ραφήνα, Ωρωπό και Κινέτα και οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η οικονομική ενίσχυση είναι ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων ή δυο επιδομάτων.

Πρόκειται για τη δεύτερη πληρωμή, καθώς στις 21 Αυγούστου, το βοήθημα καταβλήθηκε στους πυρόπληκτους με μόνιμη κατοικία σε Μάτι και Νέο Βουτζά.

Σήμερα καταβάλλεται η έκτακτη ενίσχυση και σε όλους τους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στον ΟΠΕΚΑ, επειδή έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται στις πυρόπληκτες περιοχές ή υπέστησαν σωματική βλάβη ή είναι σύζυγοι θανόντων.

Σημειώνεται πως για τους δικαιούχους με κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές δεν απαιτείται αίτηση, καθώς οι υπηρεσίες εντοπίζουν με διασταυρώσεις τους συνταξιούχους ή επιδοματούχους και προχωρούν αυτόματα στις καταβολές.

Όσοι ανασφάλιστοι υπερήλικοι έχουν αλλάξει διεύθυνση και έχουν πλέον μόνιμη κατοικία σε πυρόπληκτες περιοχές, αλλά δεν έχουν λάβει το βοήθημα, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΠΕΚΑ. Αίτηση απαιτείται, επίσης, από τις λοιπές κατηγορίες δικαιούχων, δηλαδή από:

— Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με το έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2016 και 2017.

— Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που υπέστησαν σοβαρή σωματική βλάβη λόγω των πυρκαγιών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής.

— Συζύγους ή πρόσωπα που είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με θανόντα/ούσα, λόγω των πυρκαγιών, συνταξιούχο ή επιδοματούχο ανασφάλιστο υπερήλικο ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, ο πλησιέστερος συγγενής του/της.

Tags:
επίδομα, Βοήθημα, πυρκαγιές, φωτιά, Ωρωπός, Κινέτα, Ραφήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK