10:38 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο μηχανισμός του μνημονιακού καθεστώτος και οι περικοπές έχουν τελειώσει, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες για ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.

«Ο κύκλος των περικοπών, ο κύκλος των μειώσεων, του περιορισμού της αγοραστικής δύναμης της κοινωνικής πλειοψηφίας έχει κλείσει», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Στόχος είναι πλέον «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τους στόχους των πλεονασμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε πως το 3,5% για το 2018 και 2019 «μπορεί να θεωρείται δεδομένος». Έτσι, όπως είπε, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα ξεπερνάει τα 750.000.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, που θα επιτευχθεί «χωρίς να θέσουμε σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας περί συνέχισης των μνημονιακών μηχανισμών, ο κ. Τζανακόπουλος απέρριψε τον ισχυρισμό, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις στη ΔΕΘ. «Κοντός ψαλμός, αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι προβλέψεις της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες στη ΔΕΘ και από κει και πέρα οι Έλληνες πολίτες θα δουν αν θα υλοποιηθούν ή όχι», είπε.

Μιλώντας, τέλος, για τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου μετά από ληστεία και ευρύτερα το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνουν ότι μπορούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, στοιχεία που δείχνουν σημάδια κάμψης της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει επενδύσει στην πολιτική σύγκρουση για τα θέματα ασφάλειας, γεγονός που ο ίδιος απέδωσε «στο πλαίσιο ενός λόγου που ρέπει, πολλές φορές, προς την ακροδεξιά».

Σχετικά:

Τζανακόπουλος: Δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων
Tags:
εξαγγελίες, έξοδος από το μνημόνιο, περικοπές, Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK