02:04 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ: Ψεύτικη η υπόσχεση Τσίπρα για 1.000 θέσεις εργασίας στο Νεώριο

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Εχθρό των εργαζομένων χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό το ΚΚΕ και τονίζει πως το σχέδιο εξυγίανσης των νέων ιδιοκτητών για το Νεώριο, δεν προβλέπει τίποτα για θέσεις εργασίας, μισθούς αλλά και το εργασιακό καθεστώς. Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι προσπαθεί να επανεκκινήσει το φιλολαϊκό του προφίλ και καπηλεύεται αγώνες.

Προσπάθεια του πρωθυπουργού να επανεκκινήσει το φιλολαϊκό του προφίλ, «βλέπει» το ΚΚΕ στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Σύρο και στις εξαγγελίες του για επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η υπόσχεση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία στο Νεώριο 1.000 θέσεων εργασίας «είναι τόσο ψεύτικη, όσο και η έξοδος από τα μνημόνια», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι καπηλεύεται αγώνες και ότι τον περασμένο Ιούνιο, «απέρριψε ως αντισυνταγματική την πρόταση νόμου των συνδικάτων που κατέθεσε το ΚΚΕ για την πραγματική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».

«Όσο κι αν προσπάθησε σήμερα ο κ. Τσίπρας για την "επανεκκίνηση του φιλολαϊκού του προφίλ", ο λαός έχει δει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κ. Τσίπρας είναι εχθρός των εργαζομένων και υπηρέτης των εντολών του κεφαλαίου και της ΕΕ. Για αυτό το λόγο άλλωστε εισπράττει τα συγχαρητήρια όλων αυτών», τονίζει το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα για το Νεώριο, το ΚΚΕ τονίζει ότι το «σχέδιο εξυγίανσης» των νέων ιδιοκτητών δεν προβλέπει τίποτα για θέσεις εργασίας, μισθούς και το εργασιακό καθεστώς, πέρα από την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ «και αυτό για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται η συνεχής αγωνιστική δράση των εργαζομένων».

Σχετικά:

Στη Σύρο ο Αλέξης Τσίπρας
Τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ
Tags:
έξοδος από το μνημόνιο, θέσεις εργασίας, κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα, ΕΕ, ΚΚΕ, Αλέξης Τσίπρας, Νεώριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK