01:39 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της παράταξης αναμένεται να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος του Πολιτικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Η συζήτηση που έλαβε χώρα στην Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο κόμμα τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε σε καλό κλίμα και είχε ως επίκεντρο τα αυξημένης βαρύτητας δεδομένα της επόμενης περιόδου.

Η στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση, όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιες πηγές, που θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Δευτέρα θα αφορά όλα εκείνες τις παραμέτρους που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης».

Ακόμα, οι ίδιο κύκλοι, υπογραμμίζουν ότι οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Κατά την αποψινή συνεδρίαση συζητήθηκε η πολιτική συγκυρία και η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει του 2019, κάτι που όπως επισημαίνουν πηγές του κόμματος, καθιστά επιβεβλημένη την ισχυροποίηση του στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν οι έντονες και εμφανείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι βασικό ζητούμενο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.

Σχετικά:

Από εβδομάδα ο ανασχηματισμός: Η ονοματολογία, οι σίγουροι και τα νέα πρόσωπα
Κυβερνητική πηγή για ανασχηματισμό: Δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου
ΣΥΡΙΖΑ: Αφήνουμε πίσω τη μαύρη περίοδο των μνημονίων
ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα έχει αλλάξει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα
Tags:
ανασχηματισμός, Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK