ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Στην καταγγελία πως έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη δύο Τούρκων κομάντο, οι οποίοι έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα, προχώρησε η δικηγόρος Σταυρούλα Τομάρα, η οποία μάλιστα αφήνει υπαινιγμούς περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Αγνοείται η τύχη δύο Τούρκων κομάντο, οι οποίοι κατέφθασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος τους, Σταυρούλα Τομάρα, οι δύο Τούρκοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου. Αφήνει μάλιστα, υπόνοιες περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν πρόσφατα από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «The Times», πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, οι οποίοι στη γειτονική χώρα κατηγορούνται για οργάνωση και συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Μάλιστα, φέρεται να αποτελούσαν μέλη της ειδικής ομάδας βατραχανθρώπων «Διμοιρία Θανάτου», η οποία σχεδίαζε τη δολοφονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αμφότεροι παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας τον Φεβρουάριο του 2017 και κατέθεσαν αίτημα χορήγησης ασύλου.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κομάντο δεν σχετίζονται με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας

Πρόσφατα, μάλιστα, το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσίευσε την οριστική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνάκτσι, τον πρώτο από τους οκτώ αξιωματικούς της Τουρκίας.

Σχετικά:

Σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί υπό τον φόβο απαγωγής ή δολοφονίας
Ταξιδιωτικά έγγραφα με απόφαση ΣτΕ στον ένα από τους «οκτώ» Τούρκους αξιωματικούς
Προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί μετά την απόφαση του ΣτΕ
Tags:
Δικαιοσύνη, αποτυχημένο πραξικόπημα Τουρκία, πραξικόπημα στην Τουρκία, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK