05:59 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Πάνος Σκουρλέτης λαμβάνοντας 126 ψήφους από το σύνολο των 144 μελών της επιτροπής του κόμματος που ψήφισαν.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξελέγη νέος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, από τα 144 μέλη της κεντρικής επιτροπής που ψήφισαν, ο Πάνος Σκουρλέτης έλαβε 126 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά ψηφοδέλτια.

Τον Παναγιώτη Σκουρλέτη είχε προτείνει ως τον επόμενο γραμματέα της κεντρικής επιτροπής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, νωρίτερα τη Δευτέρα.

«Το κόμμα μας χρειάζεται ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «χρειάζεται ένα ισχυρό μήνυμα ότι αποτελεί προτεραιότητα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας για ενίσχυση της πολιτικής-κοινωνικής πλειοψηφίας».

Μετά και την εκλογή του μέχρι σήμερα υπουργού Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Δεν είναι όλοι χαρούμενοι που τελειώσαμε με τα μνημόνια

Η ψηφοφορία στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μετά τη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής εγκρίθηκαν δύο προτάσεις.

Η μία ήταν η πρόταση του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος ζήτησε ειδική συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή μετά τα μνημόνια αφού προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση του κόμματος με τη βάση με ευθύνη της πολιτικής γραμματείας.

Επιπλέον, μετά από πρόταση του Δημήτρη Στούμπου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Μάτι.

Tags:
έξοδος από το μνημόνιο, Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK