ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επτά ονόματα (μη συμπεριλαμβανομένων των Σκουρλέτη και Κουρουμπλή) δεν ακούστηκαν διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε σήμερα τη νέα σύσταση της κυβέρνησης.

Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Κάποιοι έρχονται, κάποιοι μετακινούνται και κάποιοι φεύγουν. Σταύρος Κοντονής, Λυδία Κονιόρδου και Βαγγέλης Αποστόλου είναι κάποια από τα ονόματα που δεν περιλήφθηκαν στη νέα κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ιδού ποιοι έμειναν εκτός από τη νέα κυβέρνηση:

— Πάνος Σκουρλέτης: Τη θέση του Π. Σκουρλέτη, ως νέος υπουργός Εσωτερικών, αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Χαρίτσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης εξελέγη νέος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

— Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δίνει τη θέση του στον Φώτη Κουβέλη. Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρωθυπουργός θα προτείνει στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

— Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Ο κ. Μπαξεβανάκης έφυγε από τη θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μαζί με τη Μερόπη Τζούφη, η οποία έμεινε στη θέση της. 

— Γιάννης Αμανατίδης: Στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν υφυπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με τη σύσταση της νέας κυβέρνησης, yφυπουργός για θέματα Θρησκευμάτων αναλαμβάνει ο Μάρκος Μπόλαρης και υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό ο Τερενς  Κουίκ. 

— Σταύρος Κοντονής: Τη θέση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης αναλαμβάνει πλέον ο Μιχάλης Καλογήρου.

— Λυδία Κονιόρδου: Τη θέση της ως υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει η Μυρσύνη Ζορμπά. 

— Γιάννης Μπαλάφας: Κατείχε τη θέση υφυπουργού στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο μένει πλέον χωρίς υφυπουργό. 

— Βαγγέλης Αποστόλου: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Σταύρος Αραχωβίτης, σύμφωνα με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

— Γιάννης Τσιρώνης: Ήταν αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο στελεχώνεται πλέον από δύο υφυπουργούς, τους κ.κ. Βασίλη Κόκκαλη και Ολυμπία Τελιγιορίδου. 

Tags:
ανασχηματισμός, Κυβέρνηση, Γιάννης Τσιρώνης, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Μπαλάφας, Λυδία Κονιόρδου, Σταύρος Κοντονής, Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Σκουρλέτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK