03:15 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρέμβαση στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος προειδοποιεί για πειθαρχικές διώξεις εναντίον όσων γιατρών εμπλέκονται στην πλαστογράφηση των ιατρικών γνωματεύσεων.

Για πειθαρχικές διώξεις εναντίον όσων γιατρών φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), μετά τις αποκαλύψεις περί πλαστογραφημένων ιατρικών γνωματεύσεων.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με ανακοίνωσή του, ζητά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμού, προκειμένου να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, εφόσον διαπιστωθεί εμπλοκή γιατρού-μέλους του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν χθες την άρση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa-Hellas Power αποφυλακίστηκε.
Αιτία αποτέλεσαν οι «σκιές» στις ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν πως ο κ. Φλώρος διαθέτει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η υπογραφή της ιατρού στη γνωμάτευση από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είναι πλαστογραφημένη. «Ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου» δήλωσε χαρακτηριστικά η Καλλιρόη Λάμπρου, η υπογραφή της οποίας υπάρχει στο σχετικό έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί προσωρινά, χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, οι οποίες προβλέπουν την αποφυλάκιση κρατούμενων που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην» διαμηνύει, στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης και διαβεβαιώνει ότι «θα πράξει το καθήκον του, όπως ορίζει ο νόμος».

Σχετικά:

Συνελήφθη ο Αριστείδης Φλώρος, δεκτή η έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης
Πλαστογραφία καταγγέλλει η γιατρός που φαίνεται να υπογράφει τη γνωμάτευση του Φλώρου
Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa
Tags:
φυλακή, Δικαιοσύνη, Συμβούλιο Εφετών, ΙΣΑ, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK