12:58 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς ετέθη η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, με τις δικαστικές αρχές να διεξάγουν έρευνα για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την έκδοση της ιατρικής γνωμάτευσης του 39χρονου επιχειρηματία.

Η εισαγγελική έρευνα ανακινήθηκε έπειτα από την έγκριση της έφεσης του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου επί του βουλεύματος, με το οποίο ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa-Hellas Power αποφυλακίστηκε. Ο αντιεισαγγελέας έκανε λόγο για «πιστοποιητικό αναπηρίας», το οποίο είναι «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η Εισαγγελία Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για τη διάπραξη των αδικημάτων:

— Της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

— Της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

— Της ψευδούς αναφοράς στην αρχή

— Της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν χθες την άρση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa-Hellas Power αποφυλακίστηκε. Αιτία αποτέλεσαν οι «σκιές» στις ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν πως ο κ. Φλώρος διαθέτει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η υπογραφή της ιατρού στη γνωμάτευση από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είναι πλαστογραφημένη. «Ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου» δήλωσε χαρακτηριστικά η Καλλιρόη Λάμπρου, η υπογραφή της οποίας υπάρχει στο σχετικό έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί προσωρινά, χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, οι οποίες προβλέπουν την αποφυλάκιση κρατούμενων που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας, νωρίτερα, μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εκτελεστεί το διατακτικό του βουλεύματος, με το οποίο οδηγείται πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Σχετικά:

Παρέμβαση ΙΣΑ για τις καταγγελίες περί πλαστογράφησης στην υπόθεση Φλώρου
Προσαγωγή του Αριστείδη Φλώρου στη ΓΑΔΑ
Πλαστογραφία καταγγέλλει η γιατρός που φαίνεται να υπογράφει τη γνωμάτευση του Φλώρου
Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa
Tags:
αποφυλάκιση, φυλακή, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK