07:30 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ευαγγελισμός.

Νέες πληροφορίες για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου

© Φωτογραφία : Paleologos Nick / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Νέες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Έρευνα έχει ανατεθεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την έκδοση της ιατρικής γνωμάτευσης του 39χρονου.

Σε άλλον ασθενή φέρεται να ανήκει η εξέταση, με την οποία ο Αριστείδης Φλώρος, έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η εξέταση ανήκει σε άνθρωπο, ο οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει και δεύτερο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείο, στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση. Ο γιατρός που υπογράφει και το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πως έχει εξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του. Παράλληλα, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει στο αρχείο του Ευαγγελισμού.

Ο Αριστείδης Φλώρος οδηγείται και πάλι στις φυλακές Χαλκίδας και αναμένεται έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο θεμελιώθηκε το ποσοστό αναπηρίας 70%, με το οποίο αποφυλακίστηκε.

Ειδικότερα, για την υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου ανατέθηκε έρευνα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την έκδοση της ιατρικής γνωμάτευσης του 39χρονου.

Η εισαγγελική έρευνα ανακινήθηκε έπειτα από την έγκριση της έφεσης του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου επί του βουλεύματος, με το οποίο ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa-Hellas Power αποφυλακίστηκε. Ο αντιεισαγγελέας έκανε λόγο για «πιστοποιητικό αναπηρίας», το οποίο είναι «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Σύμφωνα με καταγγελίες που ήλθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, η υπογραφή της γιατρού στη γνωμάτευση από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είναι πλαστογραφημένη. Η γιατρός κατήγγειλε, συγκεκριμένα, ότι η υπογραφή που φαίνεται να έχει βάλει στη γνωμάτευση του Αριστείδη Φλώρου ήταν πλαστή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλαστογραφία καταγγέλλει η γιατρός που φαίνεται να υπογράφει τη γνωμάτευση του Φλώρου

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί προσωρινά, χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, οι οποίες προβλέπουν την αποφυλάκιση κρατούμενων που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο ίδιος συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Tags:
γνωμάτευση, αναπηρία, φυλακή, Δικαιοσύνη, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK