06:49 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο 55% το ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, σύμφωνα με τη δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ. Ενδεχόμενες ευθύνες για τα αδικήματα της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας θα αναζητήσει, μεταξύ άλλων, η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, η οποία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά και τις νέες πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενη πλαστογραφία των ιατρικών εγγράφων, βάσει των οποίων αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος, η Εισαγγελία Διαφθοράς θα διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την έκδοση της ιατρικής γνωμάτευσης του 39χρονου επιχειρηματία.

Η εισαγγελική έρευνα ανακινήθηκε έπειτα από την έγκριση της έφεσης του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου επί του βουλεύματος, με το οποίο ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa-Hellas Power αποφυλακίστηκε. Ο αντιεισαγγελέας έκανε λόγο, συγκεκριμένα, για «πιστοποιητικό αναπηρίας», το οποίο είναι «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για τη διάπραξη των αδικημάτων:

— Της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

— Της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

— Της ψευδούς αναφοράς στην αρχή.

— Της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.

Στο 55% το ποσοστό αναπηρίας

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Capital.gr, η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή, μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%) και ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος, με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Οι καταγγελίες περί «πλαστότητας» ιατρικών γνωματεύσεων οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με παραγγελία του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί προσωρινά, χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, οι οποίες προβλέπουν την αποφυλάκιση κρατούμενων που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Tags:
Εισαγγελία Διαφθοράς, Δικαιοσύνη, Ευαγγελισμός, Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK