05:40 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
110
Βρείτε μας

Τις ανακοινώσεις για το νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έκανε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Τέλος τα Λατινικά, καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας.

Αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ,οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

— Τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία

— Σχολές ελεύθερης πρόσβασης

— Αλλαγές στις εξετάσεις για το απολυτήριο

— Κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία

— Κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας

— Κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ' λυκείου.

«Η πρόταση διαμορφώθηκε με βάση την πρόταση του ΙΕΠ, του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που έγινε το 2015-16, των σχετικών συζητήσεων της επιτροπής Μορφωτικων Υποθέσεων της Βουλής, με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπαιδευτικους και μετά από συστηματική μελέτη των συστημάτων που ισχύουν σε άλλες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ανέφερε επίσης πως πρέπει να υπάρξει «σαφέστατη προοπτική και μία καλά προμελετημένη μεταβατική περίοδος», ενώ υπογράμμισε ότι οι αλλαγές «ήταν μέρος της συνολικής αναβάθμισης και αναμόρφωσης της εκπαίδευσης, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια».

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-20, θα ισχύσουν δηλαδή για τους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στη Β' λυκείου.

Tags:
Λατινικά, εξετάσεις, Πανελλήνιες 2018, Πανελλαδικές, Κώστας Γαβρόγλου, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK