07:40 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Πυροσβέστης μπροστά στο πύρινο μέτωπο

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά αύριο σε Μεσσηνία και Λακωνία

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ετοιμότητα οι αρχές σε Μεσσηνία και Λακωνία, όπου αύριο είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά αύριο (κατηγορία κινδύνου 3).

Αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας αύριο στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, καθώς στους δυο νομούς είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), στα Χανιά, τα Δωδεκάνησα, την Αττική, την Αχαΐα, την Κορινθία, το Ιόνιο, την Ήπειρο και την ανατολική Στερεά.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν ενημερωθεί για να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Καλούνται επίσης οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Σχετικά:

Στην Εισαγγελία το πόρισμα της πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου
Με drone επιτηρεί η Πυροσβεστική στην Αμαλιάδα, πυρκαγιά ξέσπασε στο Διδυμότειχο
Πώς βιώνουν το «τραύμα» της πυρκαγιάς οι άνθρωποι που επέζησαν
Tags:
κίνδυνος πυρκαγιάς, πυρκαγιά, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος, Ιόνιο, Κορινθία, Αχαΐα, Αττική, Δωδεκάνησα, Χανιά, Λακωνία, Μεσσηνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK