02:30 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με υπουργικές αποφάσεις

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για αυξήσεις στους μισθούς άμεσα περίπου 75.000 εργαζομένων κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, ενώ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφαση την πρώτη που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια.

Γενικώς υποχρεωτικές κηρύσσονται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτορείων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, των γραφείων ταξιδίων και τουρισμού καθώς και των πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.

Αυτό προβλέπεται με τις υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως, θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, είναι γεγονός και θα συμβάλει στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων.

Την απόφαση σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter χαρακτηρίζοντάς την την πρώτη κυβερνητική απόφαση «που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου 75.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή».

​Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. ​ Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας.

Tags:
εργασιακά, συλλογικές συμβάσεις, Υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Τσίπρας, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK