01:57 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ευαγγελισμός.

Ως ύποπτος κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς γιατρός για τη γνωμάτευση του Φλώρου

© Φωτογραφία : Paleologos Nick / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο γιατρός προσήλθε αυτόβουλα με τον συνήγορό του στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όπου και εημερώθηκε ότι θα δώσει ανωμοτί κατάθεση, καθώς έχει την ιδιότητα του υπόπτου.

Κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων έδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς ο γιατρός που έχει καταγγελθεί από τον διευθυντή της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, Σπύρο Ζακινθυνό, ως πλαστογράφος της κύριας γνωμάτευσης που χρησιμοποιήθηκε για την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γιατρός, που υπηρετούσε ως συνεργάτης — υπότροφος στον Ευαγγελισμό στο παρελθόν, προσήλθε αυτόβουλα με τον συνήγορό του στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς πλην όμως οι Εισαγγελείς τον ενημέρωσαν ότι θα δώσει ανωμοτί κατάθεση, καθώς έχει την ιδιότητα του υπόπτου. Ο γιατρός κατέθεσε επί περίπου 3 ώρες και για την αποχώρηση του χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Φλώρου: «Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από την πλαστογραφία»

Νωρίτερα σήμερα, τον κύκλο των καταθέσεων για την υπόθεση των πιστοποιητικών του Αριστείδη Φλώρου — που σήμερα επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας — άνοιξε ο Διευθυντής της Α Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού κ. Ζακυνθινός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς μεταξύ άλλων και δύο ακόμη γνωματεύσεις που φαίνεται να χρήζουν διερεύνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό, ο ύποπτος, πλέον, διάπραξης αδικημάτων συνάδελφος του, είχε πάει στο νοσοκομείο τον επιχειρηματία για εξέταση, γεγονός που έχει καταγραφεί σε βίντεο στο εργαστήριο για την μελέτη ύπνου. Ο κ. Ζακυνθινός υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ήδη η πραγματική εξέταση που διενεργήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο, αλλά και αυτή που τελικώς παραδόθηκε στον φάκελο που πήρε το ΚΕΠΑ, που αφορά σε άλλον ασθενή, η οποία εμφανίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα υπνικής άπνοιας στον κρατούμενο.

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς αναζητά στην υπόθεση των πιστοποιητικών του επιχειρηματία, ευθύνες για τη διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σ.σ. δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί προσωρινά, χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, οι οποίες προβλέπουν την αποφυλάκιση κρατούμενων που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Tags:
γιατρός, Δικαιοσύνη, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ευαγγελισμός, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK