08:13 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Πλοίο δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λύνουν κάβους τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αποδεχόμενη την νέα πρόταση της ΣΕΕΝ για αυξήσεις 2% στους μισθούς των ναυτεργατών που θα εφαρμοστούν αναδρομικά από 1-1-2018. Άμεσα ξεκινούν τα δρομολόγια οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Την άμεση αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Προηγήθηκε νέα πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), για αύξηση 2%, τόσο για την συλλογική σύμβαση των ακτοπλοϊκών όσο και των τουριστικών μεσογειακών πλοίων για το έτος 2018, αναδρομικά από 1-1-2018.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΝΟ «με την πρόταση του ΣΕΕΝ ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις, ωστόσο οι ναυτεργάτες, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας».

Λόγω της απεργίας, τα πλοία παρέμεναν δεμένα στα λιμάνια από τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους ταξιδιώτες.

Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες αρχίζουν τα δρομολόγια άμεσα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τροποποιήσεις ή αλλαγές των δρομολογίων.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ στο Sputnik: Εφοπλιστές — κυβέρνηση κρατούν το κλειδί για λήξη της απεργίας

Σχετικά:

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ακτοπλόων - ναυτεργατών, 24ωρη απεργία τη Δευτέρα
Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ στο Sputnik: Εφοπλιστές - κυβέρνηση κρατούν το κλειδί για λήξη της απεργίας
Δεμένα τα πλοία και την Τρίτη
Tags:
ναυτεργάτες, λιμάνι, πλοία, απεργία, ΠΝΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK