16:08 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ διερευνούν την πιθανότητα να ενισχύσουν τον αριθμό των ασκήσεων και αλλά και τα στρατεύματά τους στην Ελλάδα, γεγονός που θα ενίσχυε και τις προσπάθειες των υπηρεσιών τους σε κοντινά σημεία όπως η Λιβύη, η Συρία και η Τουρκία.

Έλληνες αξιωματούχοι εξετάζουν να επεκτείνουν την πρόσβαση των ΗΠΑ και σε άλλες βάσεις, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Αθήνα, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι εν λόγω αξιωματούχοι «κάνοντας μια γενική υπέρβαση δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εξετάσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εγώ σίγουρα έχω ενθουσιαστεί με αυτή την πιθανότητα» δήλωσε ο Ντάνφορτ, όπως μετέδωσε η ειδησεογραφική υπηρεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Stars and Stripes.

Η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ έχει αυξηθεί μετά τους δασμούς σε τουρκικές εξαγωγές με απόφαση Τραμπ, αλλά και μετά την άρνηση της Άγκυρας να απελευθερώσει τον Αμερικανό Πάστορα Αντριου Μπράνσον. Ο Πάστορας, έχει καταδικαστεί σε δυο χρόνια φυλάκιση για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Μπράνσον βγήκε από την τουρκική φυλακή και έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την Stars and Stripes, ο στρατός των ΗΠΑ ήδη εκμεταλλεύεται αρκετές βάσεις στην Ελλάδα, όπως εκείνες στη Σούδα και τη Λάρισα.

«Έχουμε εκμεταλλευτεί το λιμάνι της Σούδας, είναι μια κρίσιμη υποδομή στην περιοχή και η Ελλάδα είναι επίσης ανοιχτή να επεκτείνει τις δυνατότητες εκπαίδευσης των δυνάμεών μας που βρίσκονται στην Ευρώπη, συγκεκριμένα για την εκπαίδευση των μονάδων του στρατού των ΗΠΑ με ελικόπτερα», δήλωσε ο Ντάνφορτν.

«Εάν κοιτάξετε τη γεωγραφία και κοιτάξετε τις επιχειρήσεις που τώρα διεξάγονται στη Λιβύη και τη Συρία και κοιτάξετε και τις πιθανές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, οι ευκαιρίες εδώ (στην Ελλάδα) είναι αρκετά σημαντικές», πρόσθεσε.

Η είδηση αυτή, έγινε γνωστή ενώ το ΝΑΤΟ, πρόσφατα ίδρυσε κέντρο πληροφορικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Νάπολη της Ιταλίας, για την αντιμετώπιση περιφερειακών απειλών.

Tags:
στρατιωτική βάση, Άντριου Μπράνσον, Τζόζεφ Ντάνφορντ, Τουρκία, ΗΠΑ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK