10:52 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Πυρκαγιά στην Αττική, Ιούλιος του 2018

Τέλη του 2018 οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos Myrillas
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, είχαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής για την Ανάλυση του Προβλήματος των Δασικών Πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε πρόσφατα η απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για την ανάλυση του χρόνιου προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Τα μέλη της Επιτροπής, μάλιστα, παρουσίασαν την Πέμπτη, ενώπιον του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου της. 

Ο καθηγητής, Γιόχαν Τζορτζ Γκολντάμερ, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Επιτροπής, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα στηριχθούν στην ανάλυση δεδομένων, τα οποία αφορούν τη διαχρονική εξέλιξη του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή, η οποία θα αντλήσει διδάγματα και από τη διεθνή εμπειρία, θα συνεργαστεί με ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους επιχειρησιακών φορέων και υπηρεσιών που σχετίζονται με το αντικείμενο της διαχείρισης των πυρκαγιών.

Τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκθεση, η οποία θα συζητηθεί σε συνάντηση «στρογγυλής τραπέζης» με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αξιολογηθούν και να οριστικοποιηθούν οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή, στα τέλη του 2018.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συστάθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο των δράσεων για την αναδιοργάνωση των μηχανισμών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Είχε προηγηθεί η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 99 άτομα.

Σχετικά:

Τέσσερα ερωτήματα για τη φωτιά στο Μάτι από την Επιτροπή Συνολάκη
Εξιτήριο για το τελευταίο παιδί από τη φονική πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής
Τι έχει κάνει η κυβέρνηση σ' ένα μήνα για τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών
Συνάντηση Τσίπρα με τον διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών
Tags:
δασική πυρκαγιά, πυρκαγιές, Αλέξης Τσίπρας, Ανατολική Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK