20:32 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Προς νέο μηχανισμό ρύθμισης μόνο για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για τις συντάξεις η υπουργός ανέφερε ότι η οριστική αποσαφήνιση του θέματος αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού καθώς και ότι χρειάζεται απλώς να γίνουν ακόμη κάποιες συζητήσεις και να υποβληθούν κάποια στοιχεία ακόμη.

Τη δημιουργία νέου μηχανισμού ρύθμισης μόνο για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε, για όσους δεν μπορούν να καλυφθούν από τον εξωδικαστικό μηχανισμό, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ανέφερε για τις συντάξεις ότι η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς πως η περικοπή δεν είναι διαρθρωτικά αναγκαία και ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας είναι κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, συν του ότι η χώρα πετυχαίνει τους στόχους της.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται απλώς να γίνουν ακόμη κάποιες συζητήσεις και να υποβληθούν κάποια στοιχεία ακόμη.

Η οριστική αποσαφήνιση του θέματος αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου.

Διευκρίνισε ότι «μετά την 21η Αυγούστου δεν γίνεται διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αλλά ενημέρωση» και τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις και όχι η αναβολή του μέτρου.

«Για το '19 υπάρχει δημοσιονομικός χώρος 800 εκατομμυρίων, κάτι που χρησιμοποιούμε στις συζητήσεις με τους θεσμούς» ανέφερε.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μίλησε για απολύσεις συμβασιούχων και ένα σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να διευρυνθούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά προσεκτικά και με την παράλληλη τήρηση των στόχων.

«Θα προχωρήσουμε σε μόνιμες προσλήψεις. Κερδίσαμε το 1 προς 1 ενώ η ΝΔ θέλει να γυρίσει στο 1 προς 5» υπογράμμισε.

Tags:
ασφαλιστικά ταμεία, Συντάξεις, Υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK