10:52 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εξωτερικών όλες οι δομές επιχειρηματικής εξωστρέφειας

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Συνάντηση με εκπροσώπους startups είχε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε σε εξαγγελίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με μείωση της φορολογίας και ενοποίηση των δομών εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πτυχές του σχεδίου του για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με startups, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας της χώρας σε μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα παρουσιάσει και σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Εξήγησε ότι σκοπός των διπλωματών πρέπει να είναι και η προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας και θα αξιολογούνται και με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα στις εμπορικές σχέσεις.

Δήλωσε, μάλιστα, πως εάν εκλεγεί πρωθυπουργός το μόνο υπουργείο που θα κρατήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι αυτό της Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς θα θεσπίσει θέση υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ που θα προϊσταται οριζόντια της ψηφιακής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε διάλογο με εκπροσώπους startups εταιριών, άκουσε τα προβλήματά τους για τη γραφειοκρατία, στο «εχθρικό» περιβάλλον, όπως είπαν, που καλούνται να λειτουργήσουν και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

«Η κρίση μας πλήγωσε όλους πολύ, αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε από την κρίση είναι μια πραγματική στροφή της κοινωνίας προς την επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα νομιμοποιήθηκε και πολλοί νέοι πια βλέπουν στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής δράσης τη διέξοδο για να φτιάξουν την καριέρα τους και να φτιάξουν τη ζωή τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους εκπροσώπους των startups να μείνουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τα όσα πρέπει να γίνουν για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

— Πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Έχουμε πια πολλές δομές στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμενες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορούν να δώσουν μια χρηματοδοτική διέξοδο σε νέες επιχειρήσεις. Τάχθηκε υπέρ της χορήγησης κινήτρων και είπε πως θέλει «περισσότερους πλούσιους Έλληνες, ειδικά από τον χώρο της ναυτιλίας, να μπορούν να επενδύουν στα πολύ πρώτα στάδια της δημιουργίας τους».

— Απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου, μεγαλύτερη ευκολία στη δυνατότητα δημιουργίας νέων επιχειρηματικών δομών.

— Φορολογικά κίνητρα και άλλα εργαλεία χρηματοδότησης, όπως μετατρέψιμα δάνεια που μπορούν να δίνονται πιο εύκολα στους εργαζόμενους ώστε να νιώθουν ότι είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια

— Να πάμε να βρούμε τα πανεπιστήμια μας και να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ έρευνας και παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι και για τα πνευματικά δικαιώματα των πανεπιστημίων πρέπει να βρούμε κάποιες εύκολες και απλές λύσεις, ώστε να μπορούν αυτά να μεταφέρονται και ο ερευνητής δημιουργός να μπορεί να ξέρει ότι απολαμβάνει τα οφέλη του κόπου του.

— Χρειαζόμαστε, βέβαια, και για τις εταιρίες οι οποίες μεγαλώνουν, καλύτερη φορολόγηση και στο κεφάλαιο, αλλά και στην εργασία.

Αναφερθείς στο φορολογικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, 20% φόρο στο εισόδημα, 5% στα μερίσματα, μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στο 15% εντός μιας τετραετίας και μειωμένη φορολογία (10%) για κέρδη που απορρέουν από πνευματικά δικαιώματα.

Tags:
επιχειρηματικότητα, Φορολογία, ΔΕΘ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK