11:09 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Το Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά έχοντας πάρει κλίση προς τα δεξιά

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

© Sputnik /
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με την εκτίμηση των πραγματογνωμόνων, η φωτιά ξεκίνησε λόγω ενός βραχυκυκλώματος στο μοτέρ ενός φορτηγού-ψυγείου που βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου.

Σε βραχυκύκλωμα μοτέρ φορτηγού-ψυγείου, που βρίσκονταν στο γκαράζ του, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα η φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" εν πλω για τα Χανιά την στα τέλη Αυγούστου, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί από την εισαγγελία Πειραιά και την Πυροσβεστική.

Όπως ανέφεραν πηγές από την εταιρεία ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φορτηγό στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο του γκαράζ μαζί με ένα ακόμα φορτηγό-ψυγείο, ενώ οι έλεγχοι που έγιναν στα ηλεκτρικά συστήματα του πλοίου και τους διακόπτες δεν έδειξαν κάποια τεχνική βλάβη.

Τα πορίσματα των δύο πραγματογνωμόνων δεν έχουν ακόμα παραδοθεί ακόμα στις αρμόδιες αρχές, αλλά το γεγονός για μία πιθανή βλάβη στο πλοίο έχει αποκλειστεί.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ημέρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το πλήρωμα.

Τη φωτιά κατάφερε να κατασβέσει μετά από πέντε ημέρες μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ σταδιακά από το γκαράζ του πλοίου ξεφορτώθηκαν τα 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα που μετέφερε, πολλά εκ των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημιές αλλά και ολική καταστροφή.Το πλοίο πλέον βρίσκεται για επισκευαστικές εργασίας σε ναυπηγείο στο Πέραμα.

Tags:
βραχυκύκλωμα, Ελευθέριος Βενιζέλος, πλοίο, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK